30 Aralık 2011 Cuma

Sahip olduklarımızla yaşamayı öğrenmek bir süreç, bir katılım, yani yaşamımızın yoğrulmasıdır. Gelecek yıllar varlığımızı zenginleştirecek. Yeni yıl ilk adım.. Hep birlikte mutlu ve saglikli yillara!

Neden yilbasi kutlanir, nereden kulturumuze gelmistir, kutlanmaya tum dunyada ne zaman ve nasil  baslamistir acikcasi net olarak bilmiyorum. Detayli olarak arastirmak lazim. Soz veriyorum sonraki yazilarimda detayli olarak bu konuda bilgi verecegim;) Belki farkli kulturlerde noelle birlesmis dinsel bir anlam icerir, belki tuketim icin guclu bir aractir, belki bircogumuz icin sadece hediyelerdir, hindidir, kardir, cam agacidir, alisveristir, tatildir, partidir, kirmizidir, kutlamadir, havayi fiseklerdir, tehlikeli taksim meydanidir, belki simdi renkli nisantasi meydani olmustur, yilin en iyileri listesini yapmaktir, belki de bircok kisiye gore kutlamak gunahtir, yasaktir....
Tum bu sorulardan, onyargilardan arinip eger farkli bir pencereden bakarsak; yasamis oldugumuz seneyi dusunmek, ozetlemek, hayatimizi analiz etmek, degerlendirmek, sahip oldularimizi hissetmek, yaptiklarimizla gurur duymak ya da hatalarimizi bir daha gozden gecirmek icin cok onemli bir firsattir bence. 


Yilin son gunu yasantilarimiz, gecmisimiz ve tecrubelerimizle umutlarimizi ve gelecegimizi dusunmemizi saglayan guzel bir kopru degil midir sizce de? Sonlar ve ilkler daha ince ve derin anlamlar olusturmaz mi bizde? Umutlarimiz bugunlerde arka fondaki muzik olmaktan cikip solo sarki soylemez mi icimizde? Neden milli piyango cekilisi daha anlamlidir bu gunlerde? Daha mi fazla umutlu oluruz? Yeniden baslamak, sifirlamak bircok seyi temizleyip hafifletmez mi bizi? Gelecek sene ne yapacagimizi dusunmek, planlamak istemez miyiz hep? Ertelediklerimiz gelmez mi tekrar gundeme? Yeni yili beklemek adi ustunde yenilik, degisiklik, heyecan ve tazelik getirmez mi? 


Bazen evde ailemizle, bazen sokaklarda en yakin arkadaslarimizla kalabaligin icinde coskuyla, bazen universite kampusunde havayi fisekleri izlerken dileklerimizle, bazen bir sise sarapla yalniz ve huzunlu her sene bir kez bekledigimiz tek gecelik konugumuz degil midir? Her yil bu konugu kimler, nerede ve nasil karsilarlar hic dusundunuz mu? Ne kadar farkli hayatlara, manzaralara ve masalara misafir olmustur? Ya siz nasil bekliyor olacaksiniz?


Ben ise bu sene seni kis degilde mevsimlerden yaz, sicak ve yagmur karisimi esintili Sao Paulo havasinda, ailemden ve en yakin arkadaslarimdan uzak, farkli bir sehirde, farkli bir kulturde. farkli bir ulkede biraz buruk, yalniz, bir o kadar da butun karsilamaya hazirim. Gelirken nolur herkes icin, bol bol saglik, basari, mutluluk, umut, guc, baris ve huzur getirmeyi unutma..


Yarin gorusmek uzere! Simdiden hosgeldin!







1 yorum:

ozGe dedi ki...

Canım benim,
yeni yıldan ne çok şey bekliyoruz. Beklentilerimizi tazeliyoruz belki..Tüm güzel dileklerini paylaşıyorum..Yeni yıl şans getirsin diyorum.
Hoşgeldin..