21 Aralık 2011 Çarşamba

Yilbasi iceceginizi kendiniz hazirlayin:) Afiyet olsun!




Ilk Caipirinhanizi hep beraber hazirlayalim....

Limonlu

Gerekli malzemeler:
1 limon
2 ya da 3 kasik seker
Istege bagli votka ya da sake

Oncelikle limonlari 8 parca halinde dilimliyoruz ve bardaga koyuyoruz. Sonrasinda sekeri ekleyip birkac dakika limonlari sekerle beraber eziyoruz. Votka ya da sake yi karisima ilave ediyoruz. Votka / sake miktarini limonlu bardagin yarisina gelecek sekilde ayarlayabilirsiniz ya da kendi zevkinize gore daha az ya da fazla koyabilirsiniz. Buzlarida koyduktan sonra eger buz karistiracaginiz varsa daha kolay guzelce karistiriyoruz. Yoksa da bardagi elimizle kapayip birkac dakika calkaliyoruz. Eger nane seviyorsaniz ekleyebilirsiniz cok guzel bir tat katiyor. Afiyet olsun!

Cilekli

Gerekli malzemeler:
6-7 adet cilek
2 ya da 3 kasik seker
Istege bagli votka ya da sake

Oncelikle cilekleri kucuk kucuk kesiyoruz ve sekeri de uzerine koyup guzelce eziyoruz. Votka ya da sake yi istediginiz oranda ezmis oldugumuz cilek ve seker karisimina dokuyoruz. Buzlarida koyduktan sonra buz karistiracaginda ya da bardakta bir kac dakika calkaliyoruz. Afiyet olsun!

Muz ve cilek karisimini tavsiye ederim:)

Kivili
Gerekli malzemeler:
1 adet kivi
2 ya da 3 kasik seker
Istege bagli votka ya da sake

Oncelikle kivileri halka seklinde kesiyoruz ve uzerine iki ya da uc kasik seker ilave ediyoruz. Votka ya da sake yi tercih ettiginiz oranda bardaga dokuyoruz. Buzlarida koyduktan sonra buz karistiracaginda ya da bardakta bir kac dakika calkaliyoruz. Afiyet olsun! 

Dilerseniz kivi ve cilegi ya da kivi ve limonu karistirarak ayni seklinde bircok cesit aromalar yaratabilirsiniz!

Karpuzlu


Gerekli malzemeler:
1 dilim karpuz
2 ya da 3 kasik seker
Istege bagli votka ya da sake

Oncelikle karpuzu kup seklinde parcalara ayiriyoruz ve sekerle beraber eziyoruz. Votka ya da sake yi ayni oranda karisima dokuyoruz. Buzlarida koyduktan sonra buz karistiracaginda ya da bardakta bir kac dakika calkaliyoruz. Bir dilin limon ve nane ile bardaginizi susleyebilirsiniz,Afiyet olsun!



Sevdiginiz meyvelere gore kiraz, kavun, agududu, bogurtlen, seftali, portakal, muz, armut, uzum ya da narla da cesitli karisimlar olusturabilirsiniz. Nane ve limonla da suslediginizde geriye sadece ailenizle ya da arkadaslarinizla keyfini cikartmak kaliyor. Size tavsiyem meyve suyu gibi cok hafif geliyor insana ve anlamadan hizlica iciyorsunuz. Ancak unutmayin icinde votka var:) Tadini cikartin!

Sevgiler!




Hiç yorum yok: