Pilav bizim kulturumuzde nasil yapmasi, tutturmasi zor ise Brezilya'da da ayni hikayelere ortak olmus. Eger pilavi guzel yapiyorsak tum yemekleri yapabiliriz dusuncesi hatta evlenme zamanimiz gelmis geyigi burada da gecerli.Tabi bizim sehriyeli bol tereyagli pilavin tadi ayri.
Buraya gelmeden once bu kadar cok pilav yediklerini, hemen hemen her ogun bizim ekmek misali aklima gelmezdi. Daha da ilginci pilava sarimsak ve sogan koyulacagini daha once hic dusunmemistim. Ama degisik guzel bir tat veriyor.
Asagida Brezilya pilavi tarifini bulabilirsiniz. Ben cok sevdim ve sizin de denemenizi tavsiye ederim:)
Malzemeler:
2 Cay bardagi pirinc ( baldo )
Bir sogan
4 cay bardagi soguk su - Ocagin durumuna gore daha da fazla ekleyebilirsiniz.
2 dis sarimsak
4 yemek kasigi sivi yag
Bir adet defne yapragi
Yapilisi:
Oncelikle yag ve ezilmis sarimsaklari pembelesene kadar kavurup ve kiyilmis soganlari karisima ekliyoruz. 2-3 dakika sonra pirinci ilave ediyoruz ve hep birlikte kavrulana kadar karistiyoruz. Sonrasinda suyumuzu ilave edip kaynamaya basladiktan sonra defne yapragini koyup kisik ateste ortalama 15-20 dakika pisiriyoruz.
Pilaviniz hazir. Afiyet olsun!
2 yorum:
sahiden değişik.. deneyeceğim en kısa zamanda
Her yemegin,yiyecegin yaninda olmazsa olmazi Guarana yi da unutmamak lazim :)
Yorum Gönder