13 Aralık 2011 Salı

Brezilya Hakkinda Genel Bilgiler


Ulke Adi: Brezilya
Yerel Ulke Adi: Brezilya Federal Cumhuriyeti
Baskent: Brasilia
Eyaletler: Amazonas, Bahia, Sao Paulo, Rio de Janeiro, Rio Grande do Sul, Acre, Alagoas, Amapa, Ceara, Mato Grosso, Maranhao, Rio Grande do Norte, Goias, Distrito Federal, Para, Piaui, Parana, Paraiba, Minas Gerais, Espirito Santo, Pernambuco, Roraima, Rondonia, Santa Catarina, Sergipe ve Tocantins.
Bagimsizlik: 7 Eylul 1982
Anayasa: 5 Ekim 1988
Nufus: 203,4 Milyon (2010)
Yuzolcumu: 8.547.400 km2
Dil: Portekizce
Din: Katolik 73,6 %; Protestan 15,4 %; Diger 11 %
Para Birimi: Brezilya Reali BRL

Brezilya 500 yillik gecmisiyle Guney Amerika ‘da yer alip kitanin en buyuk ve en kalabalik ulkesidir. Bircok irkin ve kulturun karismasi nedeniyle her anlamda essiz renklilige ve muhtesem bir senteze sahiptir.

Ekvador ve Sili haric tum Guney Amerika ulkelerine komsu olup, guneyden kuzeye komsulari : Uruguay, Arjantin, Paraguay, Bolivya, Peru, Kolombiya, Venezuella, Guyana, Surinam ve Fransiz Guyanasi’dir,

Ulke nufusunu once Afrika’dan getirilen koleler sonrasinda da cogunlukla Portekizliler olmak uzere Almanlar, Avusturyalilar, Macarlar, Slavlar, Ispanyollar, Italyanlar, Japonlar, Suriyeliler, Lubnanlilar, Hollandalilar olusturmaktadir.

Brezilya bayragindaki yesil fon rengi genis ormanlari ve verimli topraklarini, sari altin ve degerli madenlerini, yildizlar 27 federal eyaletleri temsil edip Cumhuriyet gunlerindeki Rio de Janeiro daki gokyuzundeki yildizlarin konumuna gore sekil almistir. Beyaz serit huzuru, Ordem e Progresso duzen ve ilerlemeyi simgiler.



3 yorum:

Luciane Köşlü dedi ki...

Merhaba / Olá

Ülkem hakkında güzel anlatın, tebrik ediyorum :-)

Luciane Köşlü dedi ki...

sadece bir hata var: bağımsızlığımız 7 Eylül 1822 :-)

esra serpen - Brezilya dedi ki...

Duzelttim cok tesekkur ederim:)
Sevgiler,