13 Ocak 2012 Cuma

Brezilya Tatlisi Petit gateau

Petit Gateau

Sicak ve Soguk...Ikisi bir arada! Yapilisi cok kolay ve bir o kadar da lezzetli! Sadece 20 dakika ayirmaniz yeterli sevdiklerinizle tatli paylasimlar icin:)

Gerekli Malzemeler:
200 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
1 / 4 fincan seker
2 yemek kaşığı un
2 tam yumurta
2 yumurta sarısı
Dilediginiz dondurma
Cilek

Yapilisi:
Bain Marie usulu cikolota sosumuzu hazirliyoruz, Nasil mi? Cok kolay! Isme aldanmayin:)

  • Yaygan firin tepsisini icine su koyuyoruz.
  • Cikolata sosumuzu hazirlayacagim tencereyi suyun ustune oturtturuyoruz ve ocagin altini acip suyun isinmasini bekliyoruz.
  • Once tencereye cikolatalari koyarak surekli karistiriyoruz.
  • Erimeye baslayinca un, yumurtalari, sekeri ve en son da tereyagini dokuyoruz. 
  • 5-7 dak arasinda kivama gelene kadar karistiriyoruz.
  • Sosumuzu top kek kaliplarina dokup 6-10 dakika arasinda yuksek ateste firinda pisiriyoruz.
  • Sosun bir kismini ayirirsaniz tabaginizi suslemek icin kullanabilirsiniz.
  • Dilediginiz dondurmayi da secip tabaginizi suslediginizde tatliniz hazir!
Asagiya gorsel acidan yardimci olacagini dusundugum videoyuda sizlerle paylasiyorum. Kusura bakmayin Portekizce ama en azindan yapilisi hakkinda size azda olsa bilgi verecektir.



Afiyet olsun&Tatli hafta sonlari!

2 yorum:

Berat İnci dedi ki...

Yanlış anlamadıysam suflenin bir versiyonu değil mi? Çok güzel gözüküyor :D:D Geldiğinde yapmanı isteyeceğim haberin olsun :D

esra serpen - Brezilya dedi ki...

Tabiki Beratçim geleyim yapacagim...Sufle den daha guzel. Sicak ve soguk, yumusak sert hepsi bir arada:)
Ozge lere gidince deneyin hep beraber o da yapmayi dusunuyor:)

Optum cok