14 Ocak 2012 Cumartesi

Ibirapuera Parki

1954 yilinda Sao Paulo'nun 400. yas gunu icin unlu mimar Oscar Niemeyer tarafinda yapilmis olup sehrin en buyuk parklarindan biridir. Afro - Brezilya ve Modern Sanat Muzesi, Oditoryum, Tiyatro, Botanik Parki ve Bienel binalarini icinde barindirmasiyla sehrin kultur merkezi olarak yerini almistir.


Buyuk sehir hayatindan dakikalar icinde uzaklasabileceginiz, tum gununuzu dogal ve kulturel guzellikllerle huzur icinde gecirebileceginiz cok guzel bir alternatif. Goluyle, bisiklet yoluyla, kosu ve yuruyus parkurlariyla, binbir cesit agaclariyla, rengarenk bitki ortusuyle her haftasonu 150 binden fazla insana ev sahipligi etmektedir. Parkin girisinde istediginiz tarzda bisiklet kiralayip tum parki turlayabilirsiniz. Hele bambu agaclarina ruzgarin dokunusuyla olusan esinti ve melodi adeta insani uzak dogu ulkelerinde gibi hissetiriyor. Her kose basinda kokonat  sulari ve cips saticilari da atmosfere ayri bir renk vermekte. Mutlaka buz gibi taze kokonat suyunu deneyin. Cok seveceksiniz:)


Parkin icindeki gol bircok hayvan icin ev sahipligi yapmasinin yaninda cesitli isik ve su gosterileriyle parki sehrin en gorkemli yerlerinden biri yapmistir. Gole ve tum yesilin tonlarina karsi essiz oditoryumunda konser ve cesitli gosterileri izlemek kendinizi cok degerli hissettirecegine eminim. Muzeleri gezerken ise ayni doganin icinde yaklasik 500 yil oncesine gidip Afrikadan getirilen milyonlarca  insanin renkli hayatlarina ve kulturune tanik olabilirsiniz.


Sevgiler!












Hiç yorum yok: